NőÜnnep 2019 beszámoló

A Nemzetközi Nőnap alkalmából „NőÜnnep 2019” címmel tartott tartalmas és egyben szórakoztató egész napos rendezvényt a Nők Világbéke Szövetsége (Women’s Federation for World Peace) magyarországi szervezete 2019. március 9-én a VII. kerületi székhelyén, a Békeházban.

Nagy Parisa elnöknő megnyitó beszéde után tehetséges és az élet különböző területein jártas előadók sora osztotta meg tudását és tapasztalatát a hallgatósággal. Szó esett a nőket érő traumákról és azokból való kiemelkedés lehetőségeiről, a traumakezelés forradalmian új módszeréről. Hallottuk egy különleges férfi őszinte élettörténetét, aki megjárta a poklok poklát és győzedelmeskedett, napjainkban pedig számtalan nőnek nyújt segítő kezet és lelki támaszt krízis helyzetekben. Egy coach és karrier tanácsadó hölgy arról beszélt, mennyire fontos a nők önbizalmának megerősítése és ez milyen hatással lehet az életük minden területére. Egy Béke Nobel Díjra jelölt kitűnő előadó a „győztes-győztes kommunikáció” megtanulásának fontosságát hangsúlyozta a sikeres házasságok
érdekében. Egy nagyon tehetséges fiatal írónő a lelki-testi harmóniát, jellemünk folyamatos fejlesztését, valódi önmagunk megértését és elfogadását nevezte meg a kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjaként. Egy kedves fiatal szülésznő pedig a „Kriston torna” jótékony hatásairól
mesélt. Az előadásokon túl volt lehetőség nevetésre és lazításra is…. Egy elbűvölő és vicces varázslónő, valamit egy keleti táncosnő oldotta a nevető- és egyéb izmait az összegyűlteknek.
Vezetett meditációval, elcsendesedéssel zárult a színes rendezvény.
Nagyon sikeres és felemelő volt a program, sok új információval, belső megértéssel, új barátságok kialakulásával. Hamarosan itt lesz Anyák Napja is, aminek tiszteletére már tervezzük a soronkövetkező eseményünket az édesanyák szerepéről, felbecsülhetetlen értékéről a családban. A pontos időpontról és programról a honlapunkon lehet majd tájékozódni (https://nokabekeert.hu).
Jaksicsné Virágh Tímea
NVSZ Magyarország, elnökhelyettes
(Megjegyzés: A NőÜnnepről készült beszámoló megjelent az Erzsébetváros 7 újság áprilisi számában is )