Vinye – Porva-Csesznek élménybeszámoló

Túrázz a Békéért Mozgalom első kirándulása: Vinye – Porva-Csesznek, 2019.06.29.

A „Túrázz a Békéért Mozgalom” születésekor egy világméretű kezdeményezés álmát indítottuk útnak. Tervünk szerint apró lépésekben, ám lavinaszerűen szeretnénk egyre több, a természet és a világ békéje iránt elkötelezett ember szívét megnyitni, túráinkon a természet segítségével a belső békénket megteremteni, majd ezt a békét a világba kiárasztani.

Első kirándulásunkon egy apró (mindössze négy fős), ám annál lelkesebb csapattal vágtunk neki az útnak. (Az útról diavetítéses élménybeszámolót ITT találsz.)

Az előzetes útvonalbejárás során indokoltnak tűnt az eredeti Bakonyszentlászló – Vinye – Porva-Csesznek útvonalat két részre osztani, így az első, bevezető túránkon mindössze az út második részét tettük meg.

A veszprémi vasútállomásról indulva, vonattal értük el a túra kiindulópontját, Vinyét. Az erdőbe érve egy rövid nyitó „szertartás” keretében felelevenítettük az út és a mozgalom célját, majd elcsendesedve, befelé fordulva vágtunk neki a kirándulásnak. A széles, murvás úton könnyedén haladtunk, a kanyargó Cuha-patakon nyolc alkalommal keltünk át, többnyire száraz lábbal. 🙂 Az öt kilométeres utat minden sietség nélkül, kényelmesen tettük meg. Végéhez közeledve egy tisztás mellett, a fák alatt álltuk meg, hogy egymással és Földanyával összekapcsolódva imádkozzunk a világ nőinek, asszonyainak a felemelkedéséért, és békénket a Földre kiterjesztve együtt tegyünk egy új, békés világ megszületéséért.

A kirándulás zárásaként a Porva-Cseszneki vasútállomáson házi bodzaszörpöt szürcsölve vártuk a Veszprémbe tartó vonatot.

Az eredeti tervben szereplő út első felét, a Bakonyszentlászló – Vinye szakaszt következő kirándulásunkon járjuk be, melyről az AKTUÁLIS TÚRA menüpont alatt olvashatsz bővebben!

Nézd meg az útról készült diavetítéses élménybeszámolót ITT, vagy görgess lejjebb a képekért.

Túrázz a Békéért: kezdőcsapat
Széles út, mély csend:
könnyed haladás közben könnyed befelé figyelés
Testnek és léleknek valódi felfrissülés

További képek ITT. 🙂

Várunk szeretettel a következő túránkon Téged is! Ha szeretnél jó előre tervezni, akkor az éves programtervet Neked állítottuk össze!