Bemutatkozás

Ruházzuk fel a Nőket a szükséges tudással, eszközökkel és támogatással, hogy békét teremthessünk otthonainkban, közösségeinkben, nemzetünkben és a világban.

A Nők Világbéke Szövetsége együtt és egymásért tevékenykedő nők nemzetközi összefogással működő szervezete, melynek célja, hogy a fenntartható béke kultúrájában meggyökerezve, abból táplálkozva felismerjük: mindannyian egy család tagjai vagyunk.
A Woman’s Fedeartion for World Peace, WFWP nemzetközi oldala ITT érhető el, illetve tudj meg többet magyarul a MÚLTUNK menüpont alatt.

A Nők Világbéke Szövetsége világszerte támogatja a nők társadalmi és gazdasági előmenetelét, a lánygyermekek védelmét, és az emberi tevékenység valamennyi területén a nemek szerinti szemléletmód kialakulását.

A Nők Világbéke Szövetsége a nők helyzetének javítására irányuló erőfeszítéseit nemcsak abban fejti ki, hogy tudatosítja, a nők jogai egyben emberi jogok is, hanem abban is, hogy a nőket felruházza a szükséges tudással, eszközökkel és támogatással, hogy otthonainkban, közösségeinkben, nemzetünkben és a világban békét teremthessünk.

A WFWP International az ENSZ által elismert civil szervezetként általános tanácsadói státusszal rendelkezik az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsában (ECOSOC), együttműködésben az ENSZ általános tájékoztatási hivatalával (DPI).

A Nők Világbéke Szövetsége magyarországi egyesülete nonprofit civil szervezetként működik 1993 óta. Tagja a világszerte több, mint 140 helyi szervezetet tömörítő Nők Világbéke Szövetségének (WFWP International).

A Nők Világbéke Szövetségének magyarországi egyesületének céljai:

 • A világbéke ösztönzése más kultúrák megismerése, nemzetközi párbeszéd és eszmecsere által ( a „Béke Hídja” barátságprogramok, oktató és karitatív programok)
 • A női értékek erősítése
 • Felruházni a nőket a szükséges tudással (nemzetközi és országos konferenciák, szemináriumok), hogy ki tudjanak állni a család és a házasság eszménye mellett tenni tudjanak az erkölcsi és morális nevelésért, fel tudják venni a harcot az olyan társadalmi problémákkal szemben, mint az erőszak, a testi és nemi bántalmazás, szegénység, erkölcstelenség, az AIDS terjedése, faji és etnikai összeférhetetlenség.
 • Az ENSZ-szel való együttműködés és támogatás abban, hogy a nők elnyerjék valódi értéküket, méltóságukat és magasabb nemzetközi tudatosságot gerjesszünk.

A Nők Világbéke Szövetségének magyarországi tevékenységi körei:

 • Konferenciák és szemináriumok: a család, a nő, a társadalom és a nevelés kérdéseiről
 • Nőktől Nőknek: előadások és beszélgetések az életről és a női szerepekről személyiségfejlesztés, párkapcsolat és szülőség területén.
 • Kulturális programok és rendezvények:
  • cserekapcsolatok más országokkal
  • a Béke Hídja barátságprogramok
  • egyéb kulturális előadások és rendezvények
 • Szolgálat:
  • jótékonysági programok
  • önkéntes tevékenységek

Egy jól működő kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy ismerjük azt, akihez kapcsolódni szeretnénk. Ismerd meg ALAPÍTÓNKAT, ANYASZERVEZETÜNKET, NEMZETKÖZI TEVÉKENYSÉGEINKET, HAZAI TÖRTÉNETÜNKET, KORÁBBI PROGRAMJAINKAT, és CSATLAKOZZ hozzánk, hogy együtt dolgozhassunk egy békésebb világ eljövetelén! Vegyél részt az Nők Világbéke SZövetsége programjain, csatlakozz az önkéntes munkához vagy támogass lehetőségeid szerint (anyagilag, eszközökkel, stb.)

Elérhetőségeinket ITT találod!